Kamate uz licitiranje

Bez autora
Jun 12 2011

Banke u Srbiji počele su da odobravaju razne neobične potrošačke kredite. Najzanimljiviji zajmovi su za čuvanje matičnih ćelija, popravku zuba, legalizaciju, „zeleni kredit“, a tu su i posebne vrste pozajmica za turiste i studente, penzionere. Ali najneobičnija od neobičnih je mogućnost da klijent sam, na aukciji, uz licitiranje, izabere visinu kamatne stope. Ovi zajmovi mogu da se koriste u dinarima ili u evrima. U Folksbanci građani direktnim licitiranjem na aukciji sami mogu da odrede visinu fiksne kamatne stope za dinarski keš kredit i kredit za refinansiranje. Registracijom na sajtu banke klijenti daju svoje ponude za visinu kamatne stope. Pobednik aukcije je onaj koji na kraju nedelje ima najbolju ponudu i dobija kredit po stopi koju je licitirao. Minimalna kamata je 9,9 odsto. Rajfajzen banka ima u ponudi takozvani zeleni kredit. To je potrošački kredit za kupovinu robe koja je proizvedena u skladu sa standardima energetske efikasnosti.

Kamate uz licitiranjeBanke u Srbiji počele su da odobravaju razne neobične potrošačke kredite. Najzanimljiviji zajmovi su za čuvanje matičnih ćelija, popravku zuba, legalizaciju, „zeleni kredit“, a tu su i posebne vrste pozajmica za turiste i studente, penzionere...

Ali najneobičnija od neobičnih je mogućnost da klijent sam, na aukciji, uz licitiranje, izabere visinu kamatne stope. Ovi zajmovi mogu da se koriste u dinarima ili u evrima.

U Folksbanci građani direktnim licitiranjem na aukciji sami mogu da odrede visinu fiksne kamatne stope za dinarski keš kredit i kredit za refinansiranje. Registracijom na sajtu banke klijenti daju svoje ponude za visinu kamatne stope. Pobednik aukcije je onaj koji na kraju nedelje ima najbolju ponudu i dobija kredit po stopi koju je licitirao. Minimalna kamata je 9,9 odsto.

Rajfajzen banka ima u ponudi takozvani zeleni kredit. To je potrošački kredit za kupovinu robe koja je proizvedena u skladu sa standardima energetske efikasnosti. Uređaj koji se kupuje mora da sadrži nalepnicu na kojoj se nalazi oznaka energetskog razreda i potrošnje energije u standardnim uslovima.

U ponudi banaka, između ostalih Banke Inteze i Eurobanke EFG ili Komercijalne banke, jesu krediti za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata.

Erste banka, pored ponude potrošačkih kredita, ima kredite za školarinu, dok Hipo Alpe-Adrija banka ima turističke kredite.

Kredite za penzionere je uvela Oportjuniti banka, s tim da korisnik kredita tokom otplate poslednje rate ne sme imati više od 72 godine. Pireus banka ima kredite, u evrima ili u dinarima, sa rokom otplate do 24 meseca, za skladištenje i čuvanje matičnih ćelija. Maksimalni iznos ovog kredita je 1.490 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik